Solskjerming – hva skal man velge?

Denne artikkelen presenterer forskjellene mellom innvendig og utvendig solskjerming. Er du usikker på hvilke du har behov for kan denne artikkelen være et godt sted å starte.

Hovedregelen er at utvendig solskjerming sørger for best reduksjon av varme med tanke på innetemperatur. Innvendige løsninger er best for innsynskjerming, sjenerende sollys og mørklegging. Hva som er best mot én ting er ikke nødvendigvis det beste for deg.

Noen ønsker at solskjermingen skal dekke flere områder. For eksempel kan det være tilstrekkelig med en innvendig solskjermingsløsning som både kan bidra til en svalere bolig, men som i tillegg sørger for at man har muligheten til å hindre innsyn og sjenerende sol. For andre kan en innvendig løsning bli utilstrekkelig dersom hovedformålet med solskjermingen er å redusere varmen inne. I slike tilfeller kan en utvendig løsning være det ideelle, som også kan bidra til å redusere innsyn og sjenerende sollys.

Valg av løsning og produkt bestemmes av flere forhold. Hva er behovet? Man kan ha ett hovedformål med anskaffelsen av solskjermingen, men ofte ønsker våre kunder flere behov dekket. Disse kan for eksempel være:

 • Reduksjon i innetemperatur
  Et utvendig produkt kan redusere 80-100 % av solstrålene gjennom glasset. Et innvendig produkt, som Duette®, kan stoppe opp mot 60 % av varmeinnslippet gjennom glasset. Hvor mye reduksjon i temperatur har du behov for? Med utvendige produkter har vi erfaring med å senke innetemperaturen med hele 10°C. Er en så drastisk reduksjon nødvendig? Eller kan du klare deg med et innvendig produkt som senker temperaturen med kanskje halvparten? For mange er det ikke selve temperaturen i rommet som er problemet, men heller at man blir sittende eksponert for solen. For eksempel er det stor forskjell om du sitter eksponert for direkte sol i sofaen, eller oppholder deg i skyggesonen, men temperaturen i rommet er den samme. For mange kan en innvendig løsning være tilstrekkelig. Vil det være det for deg?
 • Hindre innsyn
  Generelt anbefaler vi innvendige produkter mot innsyn. Dette fordi det ofte er rimeligst, mest effektivt og mer egnet, da innvendige produkter ikke har utfordringer med vær og vind.
 • Unngå sjenerende sollys
  Sol i ansiktet eller på TV-skjerm er et problem for mange. Dette kan løses med både innvendige og utvendige produkter.
 • Mørklegging
  Det mest vanlige for å mørklegge et rom er å velge et innvendig produkt, men utvendige produkter kan også brukes hvis hensikten i tillegg er en reduksjon av varme. Vi anbefaler oftest innvendige solskjermingsprodukter for mørklegging da vi mener det er mer egnet.
 • Skadelig UV-stråling
  Beskyttelse av møbler, gulv, planter og andre gjenstander kan gjøres med både innvendige og utvendige produkter. Mest brukt er en innvendig solskjermingsløsning.

Terrassemarkiser skiller seg noe fra de andre utvendige produktene. Har man en uteplass hvor man også trenger en form for solskjerming inn, vil vi anbefale å se mer på hva en terrassemarkise kan bidra med. Dette kan du lese mer om i artikkelen som omhandler utvendige produkter, eller se på produktsiden.
I tilfeller hvor man har behov for en drastisk reduksjon i innetemperatur, men samtidig har behov for innsynsskjerming, vil en kombinasjon av innvendig og utvendig løsning kanskje være best. Ulempen er at det er en høyere investering. Mange prioriterer da det viktigste, og ender ofte på at den innvendige løsningen haster mest.

En bolig kan være vendt mot flere himmelretninger og behovene for skjerming vil ofte variere avhengig av det. Mot nord og øst er solen svakere, noe som gjør at de fleste ikke føler at innetemperaturen er et problem. I slike tilfeller anbefaler vi gjerne et innvendig produkt. Mot sør og vest føler mange at varmen er et problem, og derfor vil et utvendig produkt kanskje være best. Nyere bygg har balansert ventilasjon som noen ganger gjør at en innvendig solskjermingsløsning er tilstrekkelig. I boliger med flere etasjer kan det være tilstrekkelig med en innvendig løsning på bakkeplan, men lenger opp i etasjene mot samme himmelretning vil det kanskje være nødvendig med en utvendig løsning, da varmen stiger. Derimot må man også vurdere om det er nødvendig å stoppe varmen som stiger fra grunnplan og oppover i etasjene.

Forhold som kan påvirke din beslutning

 • Estetikk
  Hvilke produkter liker du best?
 • Regler
  Sameier og borettslag har ofte regler på hvilke utvendige produkter som kan velges. Det finnes også sameier og borettslag som ikke godtar montering av utvendig solskjerming.
 • Økonomi
  Generelt kan man si at innvendige produkter er rimeligere sammenlignet med utvendige produkter.
 • Montering
  I mange tilfeller kan være en konflikt mellom det praktiske og det estetiske. Med det menes at produktet du verdsetter høyest kanskje ikke er det produktet som dekker behovene best, eller lar seg montere på det vi mener er en estetisk korrekt måte. I slike tilfeller må man vurdere hva som er det viktigste. Ved en eventuell befaring blir slike forhold belyst.

Oppsummert

Hva er dine ønsker? Hvilke produkter liker du best? Hva er det primære behovet for anskaffelsen av solskjermingen? Hvilke andre forhold ønsker du at solskjermingen skal dekke? Dette er avgjørende informasjon for at du skal kunne velge korrekt produkt, og for at vi skal kunne anbefale en løsning som passer deg best.

Alle solskjermingsprodukter har sine fordeler og ulemper. Man har ofte flere valg på hvor og hvordan produktet skal monteres. Disse valgene har også sine fordeler og ulemper. Avgjørende for resultatet er at du har fått all informasjonen på forhånd. Et produkt dekker sjeldent dine behov 100 %.

Fortsatt usikker? Under finner du to artikler, hvor den ene omhandler innvendige produkter, og den andre utvendige produkter. Disse går mer i dybden i sin sjanger sammenlignet med denne. I tillegg finner du detaljert informasjon om de respektive produktene på vår hjemmeside, også i videoformat på en del av produktene. Vi anbefaler at du tilegner deg mest mulig kunnskap om produktene og hva disse kan bidra med.
Innvendig solskjerming – hva skal man velge?
Utvendig solskjerming – hva skal man velge?
Ideer til de beste løsningene baserer seg på kunnskap, og et perfekt resultat er ingen selvfølge. Kompetanse i alle ledd er avgjørende, og vi setter prestisje i perfekt resultat.

Frode Karoliussen
Frode Karoliussen
1693610619
Dette er folk å stole på! Anbefales. Terningkast 6.
Magnar Nordtug
Magnar Nordtug
1692521185
God og nyttig informasjon under befaringen, rask levering og pen montering.
Karoline Bakkerud Nærby
Karoline Bakkerud Nærby
1691998050
Ringte for å spørre om hjelp til ekstradeler til en gammel markise, fikk veiledning og nydelig service av Norges hyggeligste, dyktigste dame. Da er prosjekt markise i gang! Takk for fantastisk hjelp.
Vasile Radu
Vasile Radu
1691531427
I visited their shop to inquire about curtains in my rented apartment that developed mold. The staff at the shop was incredibly helpful, kind, and professional. They took the time to explain how these curtains work, what's considered normal wear and tear, and how I can prevent this issue from happening again.They even went the extra mile and tried to clean the damaged curtains, which could potentially save me from having to buy new ones. Additionally, they provided me with a price quote in case my landlord decides to replace the curtains. Surprisingly, the quoted price is 20% lower than what my landlord originally paid for them at another store.What I truly appreciated the most was that throughout the entire interaction, there was never any pressure on me to make a purchase.
Ove Bakken
Ove Bakken
1691175549
Knallgod kundeservice og levering av kvalitetsproduktBestilte 3-vindus zip screen via epost/telefon og installerte på egen hånd. Markisehuset AS sørget for at jeg fikk nøyaktig det jeg trengte. Og med veiledning gikk installasjonen bortimot knirkefritt.Fra start til slutt har de vært veldig ålreite. De er proffe, hyggelige og hjelpsomme. Og de svarer raskt, så man blir ivaretatt. De tar fullt ansvar for at du får en best mulig kundeopplevelse, i et marked hvor det er mye rart.
Ove Bakken
Ove Bakken
1691166823
Knallgod kundeservice og levering av kvalitetsprodukt

Bestilte 3-vindus zip screen via epost/telefon og installerte på egen hånd. Markisehuset AS sørget for at jeg fikk nøyaktig det jeg trengte. Og med veiledning gikk installasjonen bortimot knirkefritt.

Fra start til slutt har de vært veldig ålreite. De er proffe, hyggelige og hjelpsomme. Og de svarer raskt, så man blir ivaretatt. De tar fullt ansvar for at du får en best mulig kundeopplevelse, i et marked hvor det er mye rart.
Michael Rosland
Michael Rosland
1690233582
Veldig ryddig kommunikasjon, virket profesjonelle og kunnskapsrike. Markisene ble levert og montert som forventet i henhold til avtalen.Hadde andre tilbydere på befaring, men Markisehuset skilte seg betydelig positivt ut!
Geir Lapidus
Geir Lapidus
1690198571
Meget hyggelig opplevelse med May Britt på kundeservice. Alle kastet seg rundt og hjalp til når vi fikk problemer med vår markise. Anbefales på det varmeste
Harald Hauger
Harald Hauger
1689617641
Utrolig forekommende og hjelpsom , kunnskapsrik på pruktenede selger et meget seriøst firma
Kay Vestengen
Kay Vestengen
1689156957
trengte deler til markise og ringte og pratet m ei hyggelig Dame :):)og det er ikke shell som har ekstraservice,Dama kom jammen å leverte varene på døra mi etter arbeidstid,🏆🏆🏆🏆🏆🏆👏👏👏👍👍👍
Glen Farley
Glen Farley
1687157072
Vi valgt Markisehuset primært på grunn av alle de positive omtaler de hadde og alle de negative omtaler av konkurrentene. Og Markisehuset absolutt innfridd våre forventninger. De var hyggelig, profesjonell og rimelig priset. Markiset er feilfritt og var raskt montert.
Odd Sapiraa
Odd Sapiraa
1686760256
Etter å ha ventet i vel 3 år på tillatelse for markise med diverse nedturer, var det en opptur å få kontakt med Markisehuset. Fra første hyggelige kontakt til ferdig oppsett, opplevde jeg kun vennlige, profesjonelle og serviceinnstilte mennesker. Og kvaliteten fremstår som meget god.
Odd Sapiraa
Odd Sapiraa
1686760180
Etter å ha ventet i vel 3 år på tillatelse for markise med diverse nedturer, var det en opptur å få kontakt med Markisehuset. Fra første hyggelige kontakt til ferdig oppsett, opplevde jeg kun vennlige, profesjonelle og serviceinnstilte mennesker. Og kvaliteten fremstår som meget god.
Kjetil Moberg
Kjetil Moberg
1685512500
Hadde en ulykke med markisen ved siste (uvendtede) snøfall. Duken sprakk og litt hardware gikk filleveien. Fikk befaring og pris samme dag som jeg henvendte meg. Rask levering og montering, samt reparasjon av det som kunne reddes. Meget fornøyd
Sverre Eidem Yrstad
Sverre Eidem Yrstad
1684876487
Svært fornøyd med hele prosessen fra første kontakt og befaring til ferdig monterte vindusmarkiser. Hyggelig og informativt. De hadde overraskende mange farger og kunne matche en eksisterende vi trodde var utgått. Handler her igjen. Markisehuset var også billigere enn alle de med du vet med 30 % rabatt.
Elizabeth Elton
Elizabeth Elton
1684262445
Bestilte fra avdeling Høvik. Meget god service hele veien, hyggelige ansatte som kom med forslag til gode løsninger for oss, godt tilbud og superrask levering. Er også veldig fornøyd med markisen! Anbefales!
Paul Harrington
Paul Harrington
1684221810
Det er ikke ofte at man kjøper en markise, men du er i trygge hender med Markisehuset. Helt proff fra starten til slutten. Anbefales i det sterkest.
Kätlin Noot
Kätlin Noot
1683798412
Maria Skovly
Maria Skovly
1683789702
Super service og rask levering. Proffe, service minded og veldig hyggelige 🤗
Jon Magne Moen
Jon Magne Moen
1683401538
God rådgivning, som avtalt både på pris og levering.
Håkon Stangeland Mundal
Håkon Stangeland Mundal
1682578255
Kjøpte tre utvendige screens og tre motoriserte innvendige rullgardiner. Strålende service og levering som avtalt. God veiledning og råd rundt kjøp av produkter. Når de var innom og tok mål, fikk vi råd om hvilke produkter han trodde vi hadde bruk for og hvilke de tenkte vi ikke trengte. Deilig å slippe følelse av å bli prakket på produkter man ikke har bruk for. Kan anbefales på det sterkeste!
Johannes Braaten
Johannes Braaten
1682073190
Super service, hyggelig befaring og montering.
JM
JM
1682051212
Markisen ble levert og montert til avtalt tid.Veldig god og hyggelig service hele veien.Anbefales.
Nicolai Woxmyhr
Nicolai Woxmyhr
1681897605
Rask på visning, veldig rask levering. Kjempe hyggelig installatører. God tilbakemelding hele veien hvordan det lå an med bestillingen! En klasse for seg i forhold til andre vi har hatt erfaring med.Anbefales på det sterkeste!
Stojan Kochev
Stojan Kochev
1679589558
Veldig bra, veldig fornøyd. Anbefales sterkt.
Bjørn Christoffersen
Bjørn Christoffersen
1679049422
Meget seriøst og ryddig firma å ha med å gjøre. Rask levering og montering. Hyggelige og positive folk å ha med gjøre. Kan absolutt anbefales!
Petter Nyland
Petter Nyland
1678785866
Hadde behov for solskjerming etter vindusbytte i stua. Kort fortalt ble resultatet fra Markisehuset strålende. Fikk en enestående service i alle ledd av prosessen. Alt fra barnepass i butikken mens vi kikket på de ulike mulige løsningene, til rask levering og hurtig montering. Hadde god dialog hele veien. Kommer definitivt til å bruke Markisehuset igjen om behovet melder seg!
Per G. Lunde
Per G. Lunde
1677427736
God kundeoppfølging fra første stund. God veiledning. Fikk levert et stykk markise montert i 1. etg. over terrasse. Flinke montører som monterte dette raskt og pent. Best pris uten å "skryte" på seg masse rabatter.
Morten Rasmussen
Morten Rasmussen
1677051342
Veldig godt fornøyd med hele leveransen fra befaring til montering av plissegardiner (duette) og lameller. Service og oppfølging i ettertid har også vært upåklagelig. Ingen forskuddsbetaling (som virker vanlig ellers), og fult ut konkurransedyktig på pris. Anbefales!
Tommy Amundsen
Tommy Amundsen
1665581085
Tusen takk for en fantastisk service da jeg var innom og fikk med meg deler og gode råd. Jeg anbefaler venner og bekjente å bruke dere :)
Cecilie Schløsser Møller
Cecilie Schløsser Møller
1662040982
Både befaring, bestilling og montering gikk overraskende raskt og smertefritt. Den nye markiseduken er kjempefin!
Eli Gjørven
Eli Gjørven
1658759492
Gode råd, effektiv leveranse, og veldig godt fornøyd med resultatet.
Reidun Aarstad
Reidun Aarstad
1658301068
Rask respons på forespørsel. Imøtekommende, hjelpsom, kunnskapsrik; - profesjonelle folk over hele linja. Rask levering og montering. Fagfolk er fagfolk - Markisehuset kan anbefales!!
Trine Beate Lund
Trine Beate Lund
1658220741
super service av alle.
holder alltid avtaler.
Markisehuset kan anbefales !
Terning kast 6😊
Ivar Barlindhaug
Ivar Barlindhaug
1656527161
Opplevelsen jeg fikk fra første kontakt, til veiledning og til montering av produkt (Måltilpassede Plisségardiner) gir jeg terningkast 6! Markisehuset er virkelig hel ved med kvalitet i alle ledd!
Roar Gravdahl
Roar Gravdahl
1653303072
Meget godt fornøyd med hele prosessen. Selger brukte god tid på å forklare forskjellene på type nedtrekksgardiner uten å nødvendigvis "selge inn" dyreste løsning. Hadde gode tips på fargevalg og gjorde grundig jobb med oppmåling.
Produksjonstiden er relativt lang, men de kom litt før anslått tid. Montasjen gikk fort og resultatet ble utsøkt.
Annki Varild Ruud
Annki Varild Ruud
1651245566
Alt fungerer flott! God service,rask ekspedering, og dyktige montører. Takk for hjelp til valg av farge, den er nydelig :D
Gry Jansen Jørgensen
Gry Jansen Jørgensen
1645109761
Anbefales 👍
Fra første dag vi tok kontakt, gikk alt på skinner, med befaring, tips, pris og oppsett.
Veldig fornøyd.
Atle Larsen-Asp
Atle Larsen-Asp
1639125907
kan på det sterkeste anbefale Markisehuset A/S
Da vi kontaktet de for anskaffelse av ny solskjerming på stua, fikk vi god hjelp og veiledning når det kom til type gardin og fargevalg når de var hos oss på befaring.
Rask levering og montøren var både dyktig og hyggelig.
14 dager etter montering fikk vi en hyggelig oppfølgingsmail🥰
Rigmor Irene Reitan Sigvardsson
Rigmor Irene Reitan Sigvardsson
1636723988
Er veldig fornøyd med mitt kjøp av markise , Hyggelig proff befaring . Montørene var suverene og hjelpsomme. Bor i 4 etg. Uten heis. De heiste opp markise via terrassen,med tau. Dette kunne de👍 Møtte punktlig. Kan trykt anbefale Markisehuset AS- Alna. Hyggelig betjening på telefon⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hanne Sørli
Hanne Sørli
1636113644
Jeg tok kontakt pr. telefon om å få ett tilbud på 2 vinduer på vårt styrerom. De ga meg konkret pris og rett etterpå kom det en håndverker å målte vinduet og hadde med vareprøver. De anbefalte farger. Duetgardinene kom før tiden. Montøren kom å satte de i fast og tok med eldgamle gardinene. Bra service hele veien
Rolf Eriksen
Rolf Eriksen
1636102630
Topp service og produkter. Helt ok priser. Anbefales!
Bente Gulbrandsen Eracleous
Bente Gulbrandsen Eracleous
1636046243
Skal du montere solavskerming ?
Markisehuset AS anbefales.
Jeg er skeptisk og krever mye.
Kjempefornøyd fra A til Å
God service, informasjon og ikke minst - hurtig levering - alt skjedde som avtalt 👍
At prisen også er bedre enn konkurrentene, settes pris på. ( innhentet tilbud fra 5 stk)
Guttene som monterte hos meg var hyggelige, effektive og informerte godt 👏
Siv Kristin Muren
Siv Kristin Muren
1634825264
De beste anbefalinger, dyktig , grundig og veldig god service!
Reidar Roen
Reidar Roen
1630920698
Super service, profesjonelle og dyktige medarbeidere og alt som avtalt. Vi er veldig fornøyde med vår kontakt og handel med Markisehuset, og gir våre beste anbefalinger!
Bjørn Hermansen
Bjørn Hermansen
1629805154
Kjempeservice. Trenkte noen deler til eldre utvendige persienner. Delene ble raskt skaffet, og delene ble også levert til min postkasse
Ann-Cathrin Eriksen
Ann-Cathrin Eriksen
1628105662
God service, gunstige priser, effektive og kunnskapsrike. Føler oss ivaretatt på alle måter:) Kan anbefales.
Helge Liven
Helge Liven
1625858774
Jeg bor på Lillo Gård rett nedenfor Storo senter. Vi bor i en av toppetasjene og hadde behov for en stor markise. Styret i sameiet har avtale med Markisehuset og det er jeg veldig glad for. Jeg kan ikke få fullrost den oppfølging og den servicen jeg har fått fra de nok de har gjennom hele prosessen vært behjelpelige og punktlige å ikke minst service innstilt noen man skjeden opplever i dag. Helt fra bestilling til ferdig montering har gått helt smertefritt.

Takk for hjelpen kan anbefale dere til alle andre.
Tine Lorange
Tine Lorange
1620656280
Vi har bare gode erfaringer med Markisehuset, og har kjøpt både rullgardiner og Plisse/Duettgardiner fra dem.
Vi var veldig fornøyd med veiledning, tilbud og montering. Vi kan anbefale Markisehuset på det varmeste!
Familien L'orange
×
js_loader