Introduksjon til persienner

Foretrekker du video i stedet for lesing har du muligheten her.

Videoen til venstre omhandler det samme som denne artikkelen.

I flere hundre år har persiennen vært brukt som solskjerming i Europa og Nord Amerika. Persiennen antas å ha blitt bragt til Europa av venetianske kjøpmenn på 1700 tallet. Persienner heter derfor «Venetian Blinds» på engelsk. Opprinnelsen til persiennen går kanskje 1000 år tilbake i tid.

Løsningen har alltid vært enkel—kan alle ta feil?

Persienner er en udødelig klassiker. Våre persienner tilfører rommet et klassisk og elegant uttrykk.

Persienner gir deg enkel og fleksibel kontroll av lysinnslipp og privatliv.

Utviklingen av persienner har ikke stått stille. Det klassiske uttrykket er fortsatt bevart, men et mangfold av farger, ulike betjeningssystemer og to lamellbredder gir deg valgfriheten til å skape eksakt det uttrykket og funksjonaliteten du ønsker. 25mm lamellbredde gir et lunere inntrykk sammenlignet med 35mm, som skaper et mer kraftfullt uttrykk. 

Barnesikkerhet og estetikk har vært fokus i utviklingen av de nye persienne modellene. Lange snorer kan enkelt unngås ved å velge andre betjeningsløsninger. Mange modeller er klassifisert som barnesikre og andre modeller barnesikrer vi. Persienner kan betjenes med snor, håndtak eller ulike motorløsninger, også fjernstyrte. 

En persienne med svevefunksjon bidrar i høyeste grad til å forbedre romfølelsen. Hvorfor dekke hele vinduet når man enkelt kan skjule den delen av vinduet som er nødvendig med en svevefunksjon. Du kan enkelt vinkle lamellene i den posisjonen persiennen befinner seg. 
Innovasjon har sørget for en mer allsidig tilnærming til sol– og innsynsskjerming. Persienner gir deg muligheten til å finne den perfekte balansen mellom privatliv, lys og utsyn. 

Se også Plissé- og Duette® gardiner som kan ha samme funksjon. Bildet under viser Duette®.

Kombinasjonen av utmerket kvalitet, driftssikkerhet, pålitelighet, og et stadig høyere nivå for personlig luksus og komfort, har gitt den ikoniske persiennen nytt liv.  

Lamelltykkelsen sørger for riktig fasong og kvaliteten sørger for lang levetid.

Den allsidige kolleksjonen ivaretar de fleste ønsker. Med et stort fargespekter i ulike glansgrader og strukturer gjør det kanskje ikke valget enklere, men det gir store muligheter.
Våre persienner produseres av 98 % resirkulert aluminium. Resirkulert aluminium er miljøvennlig da gjenvinningen krever bare 5 prosent av den energien som går med til å produsere primærmetallet. Dessuten svekkes ikke aluminium ved gjenvinning.
Hvorfor ikke velge en persienne med transparente lameller? Det geniale møter det klassiske! Perforerte lameller gir deg muligheten til å dempe uten å fjerne.  

Oppsummert så leverer vi måltilpassede persienner på millimeteren. Det er et stort utvalg av farger og modeller å velge blant. For de som ønsker en mer detaljert informasjon om produktet anbefaler vi å lese mer på vår hjemmeside.

Perfekt resulat!

Avgjørende for resultatet er at personen som eventuelt skal anbefale, måle opp og montere persiennen har erfaring fra alle disse områdene. Man kan produsere en persienne av de beste kvaliteter, men det betyr lite hvis fargene, målene og monteringen ikke harmoniserer. Dette er et samspill hvor alle detaljer er helt avgjørende for resultatet.

Våre montører er også de som utfører befaringen, noe som er unikt i bransjen. De har mange års erfaring med estetiske og praktiske løsninger både for hjem og kontor. Den store fordelen er at montøren har sett de ulike modellene og fargene montert tidligere. Denne erfaringen gjør at de har kunnskapen til å veilede deg frem til beste løsning, både estetisk og praktisk.

Vi kan garantere at du vil møte en meget kunnskapsrik og entusiastisk person med interesse for eget fag. Bruk vår ekspertise og få personlig rådgivning av fagmann med erfaring innen både montering og estetikk.