Introduksjon til lamellgardiner

Foretrekker du video i stedet for lesing har du muligheten her.

Videoen til venstre omhandler det samme som denne artikkelen.

Gule lamellgardiner i spisestue.
Lamellgardiner gir rommet et elegant og stilrent inntrykk. De vertikale lamellene gjør at du kan skape den perfekte balansen mellom lys og skjerming.

Lamellgardinen ble utviklet på 1970 tallet, og inspirasjonen til designet kommer fra persienner. I stedet for horisontale lameller som samlet støv ønsket man vertikale lameller som fjernet støvproblematikken. I tillegg så man et økende behov for et produkt som kunne produseres på store bredder og høyder. 

Lamellgardiner er blant få innvendige solskjermingsprodukter som kan produseres med en bredde på hele 690cm, og høyder på inntil 400cm. Dette gjør produktet perfekt til store vindusflater. 

Grå lamellgardiner for skråvindu.
I tillegg til at lamellgardiner kan produseres til kvadratiske og rektangulære vindu, kan det også leveres til skråvindu.
På de fleste modellene kan du velge betjeningsside, samt hvilken side du ønsker parkering av lamellene.
Siden storhetstiden på -80 og –90 tallet har lamellgardinen endret seg mye. Omfattende kolleksjon og mange nye betjeningsmuligheter gjør at valgmulighetene aldri har vært større.
To lamellbredder på henholdsvis 89- og 127mm gir deg valgfriheten til å bestemme graden av lysinnslipp og utsyn. 89mm lamellbredde gir et lunere inntrykk sammenlignet med 127mm, som skaper et mer kraftfullt uttrykk.
Rustrøde lamellgardiner i stue.
Rustrøde lamellgardiner i stue.
Ofte kan skjermingsbehovet være forskjellig fra én vindusflate til en annen i samme rom. I mange tilfeller kan det derfor være praktisk med to forskjellige produkter. Man trenger nødvendigvis ikke å kompromisse på det estetiske— som vist under.
Kombinert lamellgardin og Duette® gardin i samme rom.
Lamellgardiner passer utmerket i kombinasjon med plissé- og Duette® gardiner, da disse komplementerer hverandre – design og funksjon går hånd i hånd.
Røde lamellgardiner i soverom.
Barnesikkerhet og estetikk har vært fokus i utviklingen av de nye modellene. Løse snorer og kjeder har blitt erstattet med nye innovative løsninger som betjeningsstang eller motorløsninger. Disse valgmulighetene gjør det enklere å tilpasse produktet til dine ønsker.

Lamellgardin med kjedetrekk og snor er på ingen måte utdatert, vi har bare økt mulighetene. Kjede i kombinasjon med snor er fortsatt en populær betjening. Forskjellen fra tidligere er at vi tilpasser lengden og monterer en snor- og kjedelås. Dette for å ivareta sikkerheten og estetikken. 

Kombinasjonen av utmerket kvalitet, stilren design, og et stadig høyere nivå for brukervennlighet har gjort lamellgardinen til et mer populært valg innen innvendig solskjerming.

Barnesikring av betjening for lamellgardiner.
Kolleksjon av tekstiler til lamellgardiner
Den allsidige kolleksjonen gir deg alle muligheter. Lamellgardiner tilbys i transparente, semi- transparente, opaque eller lystette tekstiler. Dette gir deg fleksibiliteten for å kunne dekke
skjermingsbehovene.
Transparente lamellgardiner i stue.
Bevar utsynet, men reduser sjenerende lys. Fordelen med transparente lamellgardiner er muligheten for å dempe uten å måtte fjerne. Rett og slett en herlig tilnærming til lysstyring.
Hvilke kvaliteter burde en lamellgardin ha? Og hvorfor er det stor prisforskjell mellom tekstilene? Hva gjør en tekstil bra? Det som utgjør en prisforskjell, er blant annet:

  • Struktur i tekstilet. I vår kolleksjon er det fem forskjellige prisgrupper. Rimelige varianter har ofte lite eller ingen struktur. Det betyr ikke at kvaliteten er dårligere, men lite struktur gir lavere produksjonskostnader.
  • Egenskaper i tekstilet påvirker produksjonskostnadene. Med egenskaper mener vi lysekthet, antistatiske egenskaper og at tekstilen er vaskbar. Disse egenskapene vil avgjøre produktets levetid og estetiske utrykk.
Med Lysekthet mener vi evnen et fargestoff har til å bevare sin farge når det utsettes for lys, altså hvor resistent tekstilen er mot falming . Lysekthet måles på en skala som går fra karakter 1 til 8, hvor 8 er best. Lysektheten på disse tekstilene burde være på minimum karakter 6.  Mange tror at hvis de velger hvit er ikke falming et tema, men det er det i høyeste grad. En hvit tekstil gulner raskt hvis lysektheten er dårlig – så en god lysekthet er viktig uansett fargevalg.
Antistatiske egenskaper er viktig fordi disse tekstilene består hovedsakelig av polyester.  Polyester er et statisk materiale, så med mindre man kjører tekstilet gjennom en prosess for å gi det antistatiske egenskaper, vil tekstilet fungere som en støvsuger på støv – noe som ser sjenerende ut og skaper et dårlig innemiljø.

Prisen påvirkes også av kvaliteten på profiler og betjeningssystemene. Våre lamellgardiner er basert på profiler og betjeningssystemer levert av verdens mest anerkjente fabrikker i bransjen.

Transparente, blå lamellgardiner i stue.
Lang levetid får man ved å tilføre gode egenskaper i tekstilene, og bruke komponenter som varer. Disse egenskapene og kvalitetene gjør at våre lamellgardiner holder fasongen, fargen og funksjonaliteten i lang tid.
Lang levetid gir estetisk korrekte gardiner og økonomiske besparelser på sikt. Viktig er også at lang levetid er gunstig for miljøet.
Miljø og bærekraft

Cirka 95 % av alle tekstiler er sertifisert med  OEKO STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Dette er en av verdens mest kjente sertifiseringer innen tekstil bransjen, og den beste i Europa i forhold til miljø. 

Med STANDARD 100-merket er man sikker på at produktet ikke inneholder noen form for skadelige stoffer for mennesker. 

I tillegg er cirka 150 av våre tekstiler Cradle to Cradle Certified™. Dette er selve gullmedaljen innen sertifisering på bærekraft, og den beste og mest krevende sertifiseringen i verden. Veldig få produkter har denne sertifiseringen. For at produktet skal kunne utmerke seg med denne sertifiseringen testes ikke bare produktene, men også alle prosesser i forbindelse med produksjonen og sosiale forhold.

Produksjon av tekstiler og komponenter foregår hovedsakelig i Nederland, og videre ferdigstilles produktene på norsk fabrikk. 

Beige lamellgardiner i kjøkken.
Gule lamellgardiner i stue
Oppsummert så leverer vi måltilpassede lamellgardiner på millimeteren.

Innsatsvarene til produksjon kommer hovedsakelig fra Nederland. Dette på grunn av at Norge mangler denne typen industri, som for eksempel tekstilproduksjon.

For de som ønsker en mer detaljert informasjon om produktet anbefaler vi å lese mer på vår hjemmeside.

Blå, lystette lamellgardiner i soverom.

Perfekt resultat!

Avgjørende for resultatet er at personen som eventuelt skal anbefale, måle opp og montere lamellgardinen har erfaring fra alle disse områdene. Man kan produsere en lamellgardin av de beste kvaliteter, men det betyr lite hvis fargene, målene og monteringen ikke harmoniserer. Dette er et samspill hvor alle detaljer er helt avgjørende for resultatet.

Våre montører er også de som utfører befaringen, noe som er unikt i bransjen. De har mange års erfaring med estetiske og praktiske løsninger både for hjem og kontor. Den store fordelen er at montøren har sett de ulike lamellgardin modellene og fargene montert tidligere. Denne erfaringen gjør at de har kunnskapen til å veilede deg frem til beste løsning, både estetisk og praktisk.

Vi kan garantere at du vil møte en meget kunnskapsrik og entusiastisk person med interesse for eget fag. Bruk vår ekspertise og få personlig rådgivning av fagmann med erfaring innen både montering og estetikk.