Introduksjon til rullegardiner

Foretrekker du video i stedet for lesing har du muligheten her.

Videoen til venstre omhandler det samme som denne artikkelen.

Hvite rullegardiner i stue.
Rullegardinen oppleves for mange som klassisk og elegant. Dens slanke design med enkle linjer gjør den lett å like. Kolleksjonen byr på et imponerende utvalg av farger og strukturer. Du kan derfor være sikker på at du finner nøyaktig det uttrykket og funksjonaliteten som du søker. 

Beige rullegardiner i spisestue.
Rullegardiner leveres i forskjellige modeller. Modellene har betegnelsene type 10, 20, 30 og 40.

Forskjellen mellom disse er: 

Rullegardin modell type 10 med kjedetrekk
Type 10 er den klassiske rullegardinen som de fleste kjenner—ett rør med duk og festebraketter på sidene. Denne modellen er den mest populære.
Rullegardin modell type 20 med kjedetrekk og monteringslist.
Type 20 har en langsgående profil i bakkant. Denne har både en estetisk funksjon, for de som liker uttrykket på rullegardinen best med denne profilen, men den har også en praktisk funksjon hvis festeforholdene er dårlige. Dette fordi festebrakettene kan festes langs mesteparten av den langsgående profilen. Dette i motsetning til type 10 hvor festebrakettene har et definert festepunkt.
Rullegardin modell type 30 med kjedetrekk og kassett.
Type 30 leveres med kassett i toppen. Kassetten har kun en estetisk funksjon.
Rullegardin modell type 40 med kjedetrekk, kassett og sideskinner.
Type 40 leveres med kassett i toppen og sideskinner. Type 40 velges hvis man for eksempel ønsker å mørklegge rommet best mulig.
Ønsker man mest mulig mørklegging, men fortrinnsvis uten sideskinner, så kan vi anbefale Duette®. Duette® har vesentlig mindre glipper på sidene (totalt ca. 3-3,5cm) sammenlignet med rullegardiner. Dette hvis montert i en nisje.
Rullegardin modellen LiteRise® for enkel betjening.
På bortimot alle de nevnte modellene kan man velge hvordan man ønsker at rullegardinen skal betjenes. Man kan velge mellom:

  • Kjedetrekk.
  • Eller det patenterte systemet Literise®, som er betjening for hånd – man trekker bare rullegardinen dit man ønsker. Denne betjeningen er blant annet perfekt for de som mener kjedetrekk kan være estetisk sjenerende. Denne betjeningen leveres ikke på type 40.
  • Man har også forskjellige motoralternativer. Mest populært er fjernstyrt batterimotor.
Et utvalg av kolleksjonen i rullegardin tekstiler. Bildet viser serien Noctura.
Den allsidige kolleksjonen gir deg alle muligheter. Rullegardiner tilbys i transparente, semi- transparente, opaque eller lystette tekstiler. Dette gir deg fleksibiliteten til å kunne dekke skjermingsbehovene.
Grønn transparente rullegardiner for å dempe lyset, men bevare åpenheten og utsynet.
Bevar utsynet, men reduser sjenerende lys. Fordelen med transparente rullegardiner er muligheten for å dempe uten å måtte fjerne. Rett og slett en herlig tilnærming til lysstyring.
Hvilke kvaliteter burde en rullegardin ha? Og hvorfor er det stor prisforskjell mellom tekstilene? Hva gjør en tekstil bra? Det som utgjør en prisforskjell, er blant annet: 

  • Struktur i tekstilet. I vår kolleksjon er det seks forskjellige prisgrupper. Rimelige varianter har ofte lite eller ingen struktur. Det betyr ikke at kvaliteten er dårligere, men lite struktur gir lavere produksjonskostnader.
  • Egenskaper i tekstilet påvirker produksjonskostnadene. Med egenskaper mener vi lysekthet, antistatiske egenskaper og at tekstilen er vaskbar. Disse egenskapene vil avgjøre produktets levetid og estetiske utrykk.
Med Lysekthet mener vi evnen et fargestoff har til å bevare sin farge når det utsettes for lys, altså hvor resistent tekstilen er mot falming . Lysekthet måles på en skala som går fra karakter 1 til 8, hvor 8 er best. Lysektheten på disse tekstilene burde være på minimum karakter 6.  Mange tror at hvis de velger hvit er ikke falming et tema, men det er det i høyeste grad. En hvit tekstil gulner raskt hvis lysektheten er dårlig – så en god lysekthet er viktig uansett fargevalg.
Antistatiske egenskaper er viktig fordi disse tekstilene består hovedsakelig av polyester.  Polyester er et statisk materiale, så med mindre man kjører tekstilet gjennom en prosess for å gi det antistatiske egenskaper, vil tekstilet fungere som en støvsuger på støv – noe som ser sjenerende ut og skaper et dårlig innemiljø.
At tekstilene er vaskbare kan være en fordel – spesielt for de med små barn. De fleste av tekstilene er vaskbare
Sist, men ikke minst påvirkes prisen også av kvaliteten på profiler og betjeningssystemene. Til eksempel kan man underdimensjonere profilene, altså bruke mindre aluminium, med dette vil resultere i at profilen vil få en svai, som medfører at det estetiske utrykket ikke ivaretas. En slik svai er spesielt synlig på en rullegardin fordi et rør med svai vil gi bølger i tekstilen. Dårligere kvalitet er rimeligere å produsere, men det har også en uheldig innvirkning på levetid og estetisk utførelse.
Nærbilde av beige/grå rullegardin med sorte profiler.
Det som er viktig er at alle komponenter er designet og produsert for like lang levetid. Det hjelper lite med god kvalitet på tekstilen hvis betjeningssystemet er av dårlig kvalitet. Ofte vil en reparasjon koste mer enn en ny gardin, hvis det i det hele tatt er mulig med reparasjon. Over tid vil vi påstå at en rullegardin av god kvalitet er rimeligere. I tillegg er det estetiske utrykket ivaretatt. Det er også svært lite miljøvennlig å bytte ut disse gardinene ofte.
Røde rullegardiner i soverom.

Miljø og bærekraft

Cirka 95 % av alle våre tekstiler til rullegardiner er sertifisert med OEKO STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Dette er en av verdens mest kjente sertifiseringer innen tekstil bransjen, og den beste i Europa i forhold til miljø.
Med STANDARD 100-merket er man sikker på at produktet ikke inneholder noen form for skadelige stoffer for mennesker.

I tillegg er cirka 150 av våre tekstiler Cradle to Cradle Certified™. Dette er selve gullmedaljen innen sertifisering på bærekraft, og den beste og mest krevende sertifiseringen i verden. Veldig få produkter har denne sertifiseringen. For at produktet skal kunne utmerke seg med denne sertifiseringen testes ikke bare produktene, men også alle prosesser i forbindelse med produksjonen og sosiale forhold.
Produksjon av tekstiler og komponenter foregår hovedsakelig i Nederland, og videre ferdigstilles produktene på norsk fabrikk.

Siste viktige punkt som vi ønsker å belyse er klassifisering av betjeningssystemene. Disse klassifiseres i to grupper:

  • Man har barnesikre betjeningssystemer. Dette er modeller som betjenes for hånd eller motor. Disse er klassifisert som barnesikre og utgjør liten fare for barn eller dyr.
  • Så har man betjeningssystemer som ikke er klassifisert som barnesikre, men som barnesikres. Kjedetrekk ligger i denne gruppen. Ved valg av kjedetrekk så tilpasser vi lengden på kjedet i forhold til høyden fra gulvet og opp til produktet. Videre så barnesikres kjedet ved å feste det til veggen rundt en hempe.
Rullegardiner i stue, hvite med mønster.
Oppsummert så leverer vi måltilpassede rullegardiner på millimeteren. Det er cirka 200 forskjellige tekstiler, og cirka 20 forskjellige modeller å velge blant. Innsatsvarene til produksjon kommer hovedsakelig fra Nederland. Dette på grunn av at Norge mangler denne typen industri, som for eksempel tekstilproduksjon. For de som ønsker en mer detaljert informasjon om produktet anbefaler vi å lese mer på vår hjemmeside.

Transparente rullegardiner i soverom.

Perfekt resultat!

Avgjørende for resultatet er at personen som eventuelt skal anbefale, måle opp og montere rullegardinen har erfaring fra alle disse områdene. Man kan produsere en rullegardin av de beste kvaliteter, men det betyr lite hvis fargene, målene og monteringen ikke harmoniserer. Dette er et samspill hvor alle detaljer er helt avgjørende for resultatet.

Våre montører er også de som utfører befaringen, noe som er unikt i bransjen. De har mange års erfaring med estetiske og praktiske løsninger både for hjem og kontor. Den store fordelen er at montøren har sett de ulike rullegardin modellene og fargene montert tidligere. Denne erfaringen gjør at de har kunnskapen til å veilede deg frem til beste løsning, både estetisk og praktisk.

Vi kan garantere at du vil møte en meget kunnskapsrik og entusiastisk person med interesse for eget fag. Bruk vår ekspertise og få personlig rådgivning av fagmann med erfaring innen både montering og estetikk.

TOR SKOTAAM
TOR SKOTAAM
1701797028
Dette virker som et svært solid kvalitetsprodukt (Duette), selv om prisen kan synes noe høy. Har hatt de i ca. 3 uker og de virker som de skal. Enkle i bruk, hyggelige og profesjonelle produktveileder og montører. Anbefales.
Bjørn Reidar Johansen
Bjørn Reidar Johansen
1701768308
Bra service dyktige folk mye gode råd og tips angående fargevalg bruk stell o.l alle 10 produkter fungerer godt og tilpasning er topp på alle 10.Anbefaler til alle å handle her.
Morten Ragnar
Morten Ragnar
1699524600
Svært fornøyd med kundeservicen, produktet og montasjen.
Margareta Damcevska
Margareta Damcevska
1698597922
Kjempegod kundeservice i butikken. Rask og hyggelig befaringen med god informasjon om hvilket produkt som var best egnet i vårt hjem. Interiørbevisst og faglig sterk på deres produkter, fargevalg, materiale. Formidlet god og forståelig informasjon. Rask levering og montering. Hyggelig montør som tok seg god tid til spørsmål som jeg hadde og var meget behjelpelig. Topp Service! Vi er kjempefornøyde med Markisehuset og anbefaler de på det varmeste. Tusen takk!
Frode Karoliussen
Frode Karoliussen
1693610619
Dette er folk å stole på! Anbefales. Terningkast 6.
Magnar Nordtug
Magnar Nordtug
1692521185
God og nyttig informasjon under befaringen, rask levering og pen montering.
Karoline Bakkerud Nærby
Karoline Bakkerud Nærby
1691998050
Ringte for å spørre om hjelp til ekstradeler til en gammel markise, fikk veiledning og nydelig service av Norges hyggeligste, dyktigste dame. Da er prosjekt markise i gang! Takk for fantastisk hjelp.
Vasile Radu
Vasile Radu
1691531427
I visited their shop to inquire about curtains in my rented apartment that developed mold. The staff at the shop was incredibly helpful, kind, and professional. They took the time to explain how these curtains work, what's considered normal wear and tear, and how I can prevent this issue from happening again.They even went the extra mile and tried to clean the damaged curtains, which could potentially save me from having to buy new ones. Additionally, they provided me with a price quote in case my landlord decides to replace the curtains. Surprisingly, the quoted price is 20% lower than what my landlord originally paid for them at another store.What I truly appreciated the most was that throughout the entire interaction, there was never any pressure on me to make a purchase.
Ove Bakken
Ove Bakken
1691175549
Knallgod kundeservice og levering av kvalitetsproduktBestilte 3-vindus zip screen via epost/telefon og installerte på egen hånd. Markisehuset AS sørget for at jeg fikk nøyaktig det jeg trengte. Og med veiledning gikk installasjonen bortimot knirkefritt.Fra start til slutt har de vært veldig ålreite. De er proffe, hyggelige og hjelpsomme. Og de svarer raskt, så man blir ivaretatt. De tar fullt ansvar for at du får en best mulig kundeopplevelse, i et marked hvor det er mye rart.
Ove Bakken
Ove Bakken
1691166823
Knallgod kundeservice og levering av kvalitetsprodukt

Bestilte 3-vindus zip screen via epost/telefon og installerte på egen hånd. Markisehuset AS sørget for at jeg fikk nøyaktig det jeg trengte. Og med veiledning gikk installasjonen bortimot knirkefritt.

Fra start til slutt har de vært veldig ålreite. De er proffe, hyggelige og hjelpsomme. Og de svarer raskt, så man blir ivaretatt. De tar fullt ansvar for at du får en best mulig kundeopplevelse, i et marked hvor det er mye rart.
Michael Rosland
Michael Rosland
1690233582
Veldig ryddig kommunikasjon, virket profesjonelle og kunnskapsrike. Markisene ble levert og montert som forventet i henhold til avtalen.Hadde andre tilbydere på befaring, men Markisehuset skilte seg betydelig positivt ut!
Geir Lapidus
Geir Lapidus
1690198571
Meget hyggelig opplevelse med May Britt på kundeservice. Alle kastet seg rundt og hjalp til når vi fikk problemer med vår markise. Anbefales på det varmeste
Harald Hauger
Harald Hauger
1689617641
Utrolig forekommende og hjelpsom , kunnskapsrik på pruktenede selger et meget seriøst firma
Kay Vestengen
Kay Vestengen
1689156957
trengte deler til markise og ringte og pratet m ei hyggelig Dame :):)og det er ikke shell som har ekstraservice,Dama kom jammen å leverte varene på døra mi etter arbeidstid,🏆🏆🏆🏆🏆🏆👏👏👏👍👍👍
Glen Farley
Glen Farley
1687157072
Vi valgt Markisehuset primært på grunn av alle de positive omtaler de hadde og alle de negative omtaler av konkurrentene. Og Markisehuset absolutt innfridd våre forventninger. De var hyggelig, profesjonell og rimelig priset. Markiset er feilfritt og var raskt montert.
Odd Sapiraa
Odd Sapiraa
1686760256
Etter å ha ventet i vel 3 år på tillatelse for markise med diverse nedturer, var det en opptur å få kontakt med Markisehuset. Fra første hyggelige kontakt til ferdig oppsett, opplevde jeg kun vennlige, profesjonelle og serviceinnstilte mennesker. Og kvaliteten fremstår som meget god.
Odd Sapiraa
Odd Sapiraa
1686760180
Etter å ha ventet i vel 3 år på tillatelse for markise med diverse nedturer, var det en opptur å få kontakt med Markisehuset. Fra første hyggelige kontakt til ferdig oppsett, opplevde jeg kun vennlige, profesjonelle og serviceinnstilte mennesker. Og kvaliteten fremstår som meget god.
Kjetil Moberg
Kjetil Moberg
1685512500
Hadde en ulykke med markisen ved siste (uvendtede) snøfall. Duken sprakk og litt hardware gikk filleveien. Fikk befaring og pris samme dag som jeg henvendte meg. Rask levering og montering, samt reparasjon av det som kunne reddes. Meget fornøyd
Sverre Eidem Yrstad
Sverre Eidem Yrstad
1684876487
Svært fornøyd med hele prosessen fra første kontakt og befaring til ferdig monterte vindusmarkiser. Hyggelig og informativt. De hadde overraskende mange farger og kunne matche en eksisterende vi trodde var utgått. Handler her igjen. Markisehuset var også billigere enn alle de med du vet med 30 % rabatt.
Elizabeth Elton
Elizabeth Elton
1684262445
Bestilte fra avdeling Høvik. Meget god service hele veien, hyggelige ansatte som kom med forslag til gode løsninger for oss, godt tilbud og superrask levering. Er også veldig fornøyd med markisen! Anbefales!
Paul Harrington
Paul Harrington
1684221810
Det er ikke ofte at man kjøper en markise, men du er i trygge hender med Markisehuset. Helt proff fra starten til slutten. Anbefales i det sterkest.
Kätlin Noot
Kätlin Noot
1683798412
Maria Skovly
Maria Skovly
1683789702
Super service og rask levering. Proffe, service minded og veldig hyggelige 🤗
Jon Magne Moen
Jon Magne Moen
1683401538
God rådgivning, som avtalt både på pris og levering.
Håkon Stangeland Mundal
Håkon Stangeland Mundal
1682578255
Kjøpte tre utvendige screens og tre motoriserte innvendige rullgardiner. Strålende service og levering som avtalt. God veiledning og råd rundt kjøp av produkter. Når de var innom og tok mål, fikk vi råd om hvilke produkter han trodde vi hadde bruk for og hvilke de tenkte vi ikke trengte. Deilig å slippe følelse av å bli prakket på produkter man ikke har bruk for. Kan anbefales på det sterkeste!
Johannes Braaten
Johannes Braaten
1682073190
Super service, hyggelig befaring og montering.
JM
JM
1682051212
Markisen ble levert og montert til avtalt tid.Veldig god og hyggelig service hele veien.Anbefales.
Nicolai Woxmyhr
Nicolai Woxmyhr
1681897605
Rask på visning, veldig rask levering. Kjempe hyggelig installatører. God tilbakemelding hele veien hvordan det lå an med bestillingen! En klasse for seg i forhold til andre vi har hatt erfaring med.Anbefales på det sterkeste!
Tommy Amundsen
Tommy Amundsen
1665581085
Tusen takk for en fantastisk service da jeg var innom og fikk med meg deler og gode råd. Jeg anbefaler venner og bekjente å bruke dere :)
Cecilie Schløsser Møller
Cecilie Schløsser Møller
1662040982
Både befaring, bestilling og montering gikk overraskende raskt og smertefritt. Den nye markiseduken er kjempefin!
Eli Gjørven
Eli Gjørven
1658759492
Gode råd, effektiv leveranse, og veldig godt fornøyd med resultatet.
Reidun Aarstad
Reidun Aarstad
1658301068
Rask respons på forespørsel. Imøtekommende, hjelpsom, kunnskapsrik; - profesjonelle folk over hele linja. Rask levering og montering. Fagfolk er fagfolk - Markisehuset kan anbefales!!
Trine Beate Lund
Trine Beate Lund
1658220741
super service av alle.
holder alltid avtaler.
Markisehuset kan anbefales !
Terning kast 6😊
Ivar Barlindhaug
Ivar Barlindhaug
1656527161
Opplevelsen jeg fikk fra første kontakt, til veiledning og til montering av produkt (Måltilpassede Plisségardiner) gir jeg terningkast 6! Markisehuset er virkelig hel ved med kvalitet i alle ledd!
Roar Gravdahl
Roar Gravdahl
1653303072
Meget godt fornøyd med hele prosessen. Selger brukte god tid på å forklare forskjellene på type nedtrekksgardiner uten å nødvendigvis "selge inn" dyreste løsning. Hadde gode tips på fargevalg og gjorde grundig jobb med oppmåling.
Produksjonstiden er relativt lang, men de kom litt før anslått tid. Montasjen gikk fort og resultatet ble utsøkt.
Annki Varild Ruud
Annki Varild Ruud
1651245566
Alt fungerer flott! God service,rask ekspedering, og dyktige montører. Takk for hjelp til valg av farge, den er nydelig :D
Gry Jansen Jørgensen
Gry Jansen Jørgensen
1645109761
Anbefales 👍
Fra første dag vi tok kontakt, gikk alt på skinner, med befaring, tips, pris og oppsett.
Veldig fornøyd.
Atle Larsen-Asp
Atle Larsen-Asp
1639125907
kan på det sterkeste anbefale Markisehuset A/S
Da vi kontaktet de for anskaffelse av ny solskjerming på stua, fikk vi god hjelp og veiledning når det kom til type gardin og fargevalg når de var hos oss på befaring.
Rask levering og montøren var både dyktig og hyggelig.
14 dager etter montering fikk vi en hyggelig oppfølgingsmail🥰
Rigmor Irene Reitan Sigvardsson
Rigmor Irene Reitan Sigvardsson
1636723988
Er veldig fornøyd med mitt kjøp av markise , Hyggelig proff befaring . Montørene var suverene og hjelpsomme. Bor i 4 etg. Uten heis. De heiste opp markise via terrassen,med tau. Dette kunne de👍 Møtte punktlig. Kan trykt anbefale Markisehuset AS- Alna. Hyggelig betjening på telefon⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hanne Sørli
Hanne Sørli
1636113644
Jeg tok kontakt pr. telefon om å få ett tilbud på 2 vinduer på vårt styrerom. De ga meg konkret pris og rett etterpå kom det en håndverker å målte vinduet og hadde med vareprøver. De anbefalte farger. Duetgardinene kom før tiden. Montøren kom å satte de i fast og tok med eldgamle gardinene. Bra service hele veien
Rolf Eriksen
Rolf Eriksen
1636102630
Topp service og produkter. Helt ok priser. Anbefales!
Bente Gulbrandsen Eracleous
Bente Gulbrandsen Eracleous
1636046243
Skal du montere solavskerming ?
Markisehuset AS anbefales.
Jeg er skeptisk og krever mye.
Kjempefornøyd fra A til Å
God service, informasjon og ikke minst - hurtig levering - alt skjedde som avtalt 👍
At prisen også er bedre enn konkurrentene, settes pris på. ( innhentet tilbud fra 5 stk)
Guttene som monterte hos meg var hyggelige, effektive og informerte godt 👏
Siv Kristin Muren
Siv Kristin Muren
1634825264
De beste anbefalinger, dyktig , grundig og veldig god service!
Reidar Roen
Reidar Roen
1630920698
Super service, profesjonelle og dyktige medarbeidere og alt som avtalt. Vi er veldig fornøyde med vår kontakt og handel med Markisehuset, og gir våre beste anbefalinger!
Bjørn Hermansen
Bjørn Hermansen
1629805154
Kjempeservice. Trenkte noen deler til eldre utvendige persienner. Delene ble raskt skaffet, og delene ble også levert til min postkasse
Ann-Cathrin Eriksen
Ann-Cathrin Eriksen
1628105662
God service, gunstige priser, effektive og kunnskapsrike. Føler oss ivaretatt på alle måter:) Kan anbefales.
Helge Liven
Helge Liven
1625858774
Jeg bor på Lillo Gård rett nedenfor Storo senter. Vi bor i en av toppetasjene og hadde behov for en stor markise. Styret i sameiet har avtale med Markisehuset og det er jeg veldig glad for. Jeg kan ikke få fullrost den oppfølging og den servicen jeg har fått fra de nok de har gjennom hele prosessen vært behjelpelige og punktlige å ikke minst service innstilt noen man skjeden opplever i dag. Helt fra bestilling til ferdig montering har gått helt smertefritt.

Takk for hjelpen kan anbefale dere til alle andre.
Tine Lorange
Tine Lorange
1620656280
Vi har bare gode erfaringer med Markisehuset, og har kjøpt både rullgardiner og Plisse/Duettgardiner fra dem.
Vi var veldig fornøyd med veiledning, tilbud og montering. Vi kan anbefale Markisehuset på det varmeste!
Familien L'orange
×
js_loader