Innvendig sol- og innsynsskjerming på 1-2-3

Hvordan velge riktig type solskjerming og leverandør? Det finnes et stort utvalg av produkter, kvaliteter og leverandører.

DUETTE® gardin i stue, modell BB24 med tekstilserien Elan 294077 farget blå.

Hvordan går man frem?

Hovedsakelig følger solskjermingsbransjen samme fremgangsmåte med tanke på hvordan man kan få hjelp som kunde. Det innebærer at man kontakter et firma hvor de sender en person hjem til deg på en befaring. I etterkant vil man motta et tilbud på de produktene man ønsker.
Noen aktører oppgir også pris på forhånd dersom du oppgir cirka mål og type produkt du søker. Det anbefales å bruke slike firmaer da de ikke er redde for å oppgi priser på forhånd og du som kunde kan i etterkant bestemme om lommeboken strekker til. Utfra svaret kan man også se hvor utfyllende og informativt tilbudet er og dermed lettere kunne velge det firmaet man ønsker hjem på en befaring.

Hvordan velge riktig solskjermingsprodukt?

Hvordan velge riktig produkt:

En bolig er gjerne vendt mot flere himmelretninger og behovene vil ofte variere avhengig av det. Mot øst kan behovet være skjerming mot innsyn da mange ikke er plaget av varmen fra solen om morgenen. Mot vest kan det være både varmen i rommet og innsyn. Start med å avdekke hvilke behov som skal dekkes. De ulike produktene på markedet kan dekke forskjellige behov.

Alle aktører i bransjen tilbyr befaring hvor selger skal anbefale riktig produkt, men som i mange bransjer er kvaliteten på «ekspertene» varierende. Derfor er det en fordel at man selv har tenkt gjennom hva man trenger av sol– og innsynsskjerming.

Forklar selger som kommer på befaringen hva du ønsker å oppnå. La selger gi deg ulike forslag på produkter som vil kunne dekke dine behov. Selger må også fortelle om fordeler og ulemper ved de ulike alternativene. Et produkt dekker sjeldent dine behov 100% og derfor er det meget viktig at selger forklarer ulempene, så vet du hva du får. Selger må konkretisere hvorfor han/hun ville valgt produktet. Er det på grunn av at produktet:

 • Er det eneste som lar seg montere?
 • Dekker dine behov best?
 • Mest praktiske produktet i bruk?
 • Estetisk fineste produktet?

Produktet han/hun beskriver burde være en kombinasjon av disse. En selger som ikke nevner noen av disse punktene har antagelig hverken montert og/eller har liten erfaring fra bransjen. Mange kunder har endret sitt valg av produkt når jeg har beskrevet fordeler og ulemper.

Innvendige solskjermingsprodukter har mange fellestrekk som kan bidra med:

 • Bedre inneklima.
 • Beskyttelse mot skadelige UV-stråler på møbler, bilder, gulv osv.
 • Hindre innsyn.
 • Dempe sjenerende sollys.
 • Barnesikre modeller.
 • De er også forskjellige i form av behovene de dekker. Kort fortalt kan nevnes hva de fleste verdsetter høyest.
Plissegardin i stue med fargen brugunder.

Plissé- og DUETTE® gardiner

 • Kan dekke det området av vinduet man ønsker.
 • Lite eller ingen renhold.
 • Kan produseres til vindu med avvikende former (skråvindu).
 • Kan produseres til brede vindu.
 • Tåler fukt. Kan monteres i våtrom.

Les mer om plisségardiner her.

Les mer om DUETTE® gardiner her.

Lamellgardin med screen tekstil (transparent)

Lamellgardiner

 • Styre lyssettingen i rommet
 • Lite eller ingen renhold.
 • Kan produseres til vindu med avvikende former (skråvindu).
 • Kan produseres til brede vindu.

Les mer om lamellgardiner her.

Rød persienne med svevefunksjon i soverom.

Persienner

 • Kan dekke det området av vinduet man ønsker.
 • Styre lyssettingen i rommet.

Les mer om innvendige persienner her.

Rullegardin hvit, tekstil Softstyle FR 0204.

Rullegardiner

 • Lite eller ingen renhold.
 • Kan produseres til brede vindu.
 • Kan leveres med lystette tekstiler.

Les mer om rullegardiner her.

Hva burde hensyn tas ved valg av produkt:

Produktet du velger må kunne monteres pent. En mindre pen montering ødelegger hele inntrykket.
Det må dekke behovene best mulig.
Du må like produktet.
Økonomi. Det er store prisforskjeller mellom de ulike produktene.

Duette modell AB20 farge Koksgrå og Turkis Elan-294077-7131 og Elan-294077-2902
Man kan vurdere to farger i samme rom dersom rommet er stort nok til å «tåle» en slik oppdeling. Romfølelsen blir mindre, men kan være estetisk veldig korrekt.

Hva burde hensyn tas ved valg av farge:

I oppholdsrom som stue, kjøkken og spisestue vil jeg oftest anbefale tidløse farger. Produktene har lang levetid (10-15 år) og man kan raskt bli lei av sterke farger. Det er rimeligere å bytte ut puter enn disse produktene.

Det er viktig at fargevalget i rommet harmoniserer med resten av interiøret. Tenk nøye gjennom hvilket type stemning du ønsker i rommet. Kalde farger, som gråtoner, vil gjøre rommet «kaldere», mens jordfarger gjør stemningen «varmere». Mange farger kan få en vridning i fargen når eksponert for lys, så sørg for å holde fargeprøven mot lyset. Noen farger gir også et gulskjær som mange ikke liker. Få selger til å forklare hvordan de ulike fargene opptrer når eksponert for lys. Det er forskjell på en liten fargeprøve og en gardin som dekker hele vinduet.

I andre rom som bad, kontor, soverom osv. kan man vurdere kraftige farger da man som regel oppholder seg i kortere perioder i disse rommene. Farger blir en smakssak. Jeg anbefaler sjeldent samme farge i «hele» huset da dette fort kan virke kjedelig.

DUETTE® i oppholdsrom i ettermiddagssol. Blandede farger på DUETTE®.

Kvalitets forskjeller:

Flere forhandlere av disse produktene i Norge og de aller fleste bruker samme fabrikk, Vema produkter AS. Siden kvaliteten da er den samme er det enklere å sammenligne priser.

Vema produkter AS baserer det meste av sin produksjon på tekstiler og komponenter levert fra verdens største på område, Hunter Douglas Group. Sistnevnte er svært nøye med at alt testes på forhånd og at kvaliteten de leverer er den beste. Hunter Douglas Group er også bortimot alltid først ute med nye produkter på markedet.

Kvaliteten på produktene er årsaken til at de fleste forhandlere sverger til Hunter Douglas baserte produkter. Jeg ville ikke valgt noe annet dersom levetid, falming, passform og synlig skitt/smuss betyr noe. Prisen kan selvfølgelig ikke sammenlignes med «billig» produkter, men det kan heller ikke kvaliteten og det estetiske utrykket.

Duette på soverom kan både være lystett og skape en lun atmosfære.

Hvordan velge riktig forhandler:

 1. Dersom du vet produktet du søker så sjekk priser før en eventuell befaring. Få bekreftet at lommeboken strekker til samtidig som man får sjekket kundeservicen.
 2. Sjekk omtaler på; Gule Sider, Facebook, Google+, finn.no osv. Viktig pekepinn da tidligere kunder forteller om sin opplevelse angående bedriften. Har bedriften få eller ingen omtaler kan det være et varseltegn. Alle firmaer ønsker gode omtaler og klarer de ikke å oppnå det er det som regel en grunn til det.
 3. Sjekk kredittverdigheten til bedriften.
 4. Garanti. Burde være 5 år uten noen «skjulte» unntak.
 5. Avgjørende for resultatet hjemme hos deg er at personen som eventuelt skal anbefale, måle opp og montere produktet har erfaring fra alle disse områdene. Eksempelvis kan et råflott produkt produseres av de beste kvaliteter, men det betyr lite hvis fargene, målene og monteringen ikke harmoniserer. Dette er et samspill hvor alle detaljer er helt avgjørende for sluttresultatet. Bruk firmaer som sender sine montører på befaringen og ikke en ”ren” selger. Montører med lang erfaring har detalj kunnskap om produktene og kan enkelt veilede deg i de forskjellige solskjermingsproduktene som finnes på markedet.

Artikkel skrevet av Knut Haugen. Montør/selger i Markisehuset AS

TOR SKOTAAM
TOR SKOTAAM
1701797028
Dette virker som et svært solid kvalitetsprodukt (Duette), selv om prisen kan synes noe høy. Har hatt de i ca. 3 uker og de virker som de skal. Enkle i bruk, hyggelige og profesjonelle produktveileder og montører. Anbefales.
Bjørn Reidar Johansen
Bjørn Reidar Johansen
1701768308
Bra service dyktige folk mye gode råd og tips angående fargevalg bruk stell o.l alle 10 produkter fungerer godt og tilpasning er topp på alle 10.Anbefaler til alle å handle her.
Morten Ragnar
Morten Ragnar
1699524600
Svært fornøyd med kundeservicen, produktet og montasjen.
Margareta Damcevska
Margareta Damcevska
1698597922
Kjempegod kundeservice i butikken. Rask og hyggelig befaringen med god informasjon om hvilket produkt som var best egnet i vårt hjem. Interiørbevisst og faglig sterk på deres produkter, fargevalg, materiale. Formidlet god og forståelig informasjon. Rask levering og montering. Hyggelig montør som tok seg god tid til spørsmål som jeg hadde og var meget behjelpelig. Topp Service! Vi er kjempefornøyde med Markisehuset og anbefaler de på det varmeste. Tusen takk!
Frode Karoliussen
Frode Karoliussen
1693610619
Dette er folk å stole på! Anbefales. Terningkast 6.
Magnar Nordtug
Magnar Nordtug
1692521185
God og nyttig informasjon under befaringen, rask levering og pen montering.
Karoline Bakkerud Nærby
Karoline Bakkerud Nærby
1691998050
Ringte for å spørre om hjelp til ekstradeler til en gammel markise, fikk veiledning og nydelig service av Norges hyggeligste, dyktigste dame. Da er prosjekt markise i gang! Takk for fantastisk hjelp.
Vasile Radu
Vasile Radu
1691531427
I visited their shop to inquire about curtains in my rented apartment that developed mold. The staff at the shop was incredibly helpful, kind, and professional. They took the time to explain how these curtains work, what's considered normal wear and tear, and how I can prevent this issue from happening again.They even went the extra mile and tried to clean the damaged curtains, which could potentially save me from having to buy new ones. Additionally, they provided me with a price quote in case my landlord decides to replace the curtains. Surprisingly, the quoted price is 20% lower than what my landlord originally paid for them at another store.What I truly appreciated the most was that throughout the entire interaction, there was never any pressure on me to make a purchase.
Ove Bakken
Ove Bakken
1691175549
Knallgod kundeservice og levering av kvalitetsproduktBestilte 3-vindus zip screen via epost/telefon og installerte på egen hånd. Markisehuset AS sørget for at jeg fikk nøyaktig det jeg trengte. Og med veiledning gikk installasjonen bortimot knirkefritt.Fra start til slutt har de vært veldig ålreite. De er proffe, hyggelige og hjelpsomme. Og de svarer raskt, så man blir ivaretatt. De tar fullt ansvar for at du får en best mulig kundeopplevelse, i et marked hvor det er mye rart.
Ove Bakken
Ove Bakken
1691166823
Knallgod kundeservice og levering av kvalitetsprodukt

Bestilte 3-vindus zip screen via epost/telefon og installerte på egen hånd. Markisehuset AS sørget for at jeg fikk nøyaktig det jeg trengte. Og med veiledning gikk installasjonen bortimot knirkefritt.

Fra start til slutt har de vært veldig ålreite. De er proffe, hyggelige og hjelpsomme. Og de svarer raskt, så man blir ivaretatt. De tar fullt ansvar for at du får en best mulig kundeopplevelse, i et marked hvor det er mye rart.
Michael Rosland
Michael Rosland
1690233582
Veldig ryddig kommunikasjon, virket profesjonelle og kunnskapsrike. Markisene ble levert og montert som forventet i henhold til avtalen.Hadde andre tilbydere på befaring, men Markisehuset skilte seg betydelig positivt ut!
Geir Lapidus
Geir Lapidus
1690198571
Meget hyggelig opplevelse med May Britt på kundeservice. Alle kastet seg rundt og hjalp til når vi fikk problemer med vår markise. Anbefales på det varmeste
Harald Hauger
Harald Hauger
1689617641
Utrolig forekommende og hjelpsom , kunnskapsrik på pruktenede selger et meget seriøst firma
Kay Vestengen
Kay Vestengen
1689156957
trengte deler til markise og ringte og pratet m ei hyggelig Dame :):)og det er ikke shell som har ekstraservice,Dama kom jammen å leverte varene på døra mi etter arbeidstid,🏆🏆🏆🏆🏆🏆👏👏👏👍👍👍
Glen Farley
Glen Farley
1687157072
Vi valgt Markisehuset primært på grunn av alle de positive omtaler de hadde og alle de negative omtaler av konkurrentene. Og Markisehuset absolutt innfridd våre forventninger. De var hyggelig, profesjonell og rimelig priset. Markiset er feilfritt og var raskt montert.
Odd Sapiraa
Odd Sapiraa
1686760256
Etter å ha ventet i vel 3 år på tillatelse for markise med diverse nedturer, var det en opptur å få kontakt med Markisehuset. Fra første hyggelige kontakt til ferdig oppsett, opplevde jeg kun vennlige, profesjonelle og serviceinnstilte mennesker. Og kvaliteten fremstår som meget god.
Odd Sapiraa
Odd Sapiraa
1686760180
Etter å ha ventet i vel 3 år på tillatelse for markise med diverse nedturer, var det en opptur å få kontakt med Markisehuset. Fra første hyggelige kontakt til ferdig oppsett, opplevde jeg kun vennlige, profesjonelle og serviceinnstilte mennesker. Og kvaliteten fremstår som meget god.
Kjetil Moberg
Kjetil Moberg
1685512500
Hadde en ulykke med markisen ved siste (uvendtede) snøfall. Duken sprakk og litt hardware gikk filleveien. Fikk befaring og pris samme dag som jeg henvendte meg. Rask levering og montering, samt reparasjon av det som kunne reddes. Meget fornøyd
Sverre Eidem Yrstad
Sverre Eidem Yrstad
1684876487
Svært fornøyd med hele prosessen fra første kontakt og befaring til ferdig monterte vindusmarkiser. Hyggelig og informativt. De hadde overraskende mange farger og kunne matche en eksisterende vi trodde var utgått. Handler her igjen. Markisehuset var også billigere enn alle de med du vet med 30 % rabatt.
Elizabeth Elton
Elizabeth Elton
1684262445
Bestilte fra avdeling Høvik. Meget god service hele veien, hyggelige ansatte som kom med forslag til gode løsninger for oss, godt tilbud og superrask levering. Er også veldig fornøyd med markisen! Anbefales!
Paul Harrington
Paul Harrington
1684221810
Det er ikke ofte at man kjøper en markise, men du er i trygge hender med Markisehuset. Helt proff fra starten til slutten. Anbefales i det sterkest.
Kätlin Noot
Kätlin Noot
1683798412
Maria Skovly
Maria Skovly
1683789702
Super service og rask levering. Proffe, service minded og veldig hyggelige 🤗
Jon Magne Moen
Jon Magne Moen
1683401538
God rådgivning, som avtalt både på pris og levering.
Håkon Stangeland Mundal
Håkon Stangeland Mundal
1682578255
Kjøpte tre utvendige screens og tre motoriserte innvendige rullgardiner. Strålende service og levering som avtalt. God veiledning og råd rundt kjøp av produkter. Når de var innom og tok mål, fikk vi råd om hvilke produkter han trodde vi hadde bruk for og hvilke de tenkte vi ikke trengte. Deilig å slippe følelse av å bli prakket på produkter man ikke har bruk for. Kan anbefales på det sterkeste!
Johannes Braaten
Johannes Braaten
1682073190
Super service, hyggelig befaring og montering.
JM
JM
1682051212
Markisen ble levert og montert til avtalt tid.Veldig god og hyggelig service hele veien.Anbefales.
Nicolai Woxmyhr
Nicolai Woxmyhr
1681897605
Rask på visning, veldig rask levering. Kjempe hyggelig installatører. God tilbakemelding hele veien hvordan det lå an med bestillingen! En klasse for seg i forhold til andre vi har hatt erfaring med.Anbefales på det sterkeste!
Tommy Amundsen
Tommy Amundsen
1665581085
Tusen takk for en fantastisk service da jeg var innom og fikk med meg deler og gode råd. Jeg anbefaler venner og bekjente å bruke dere :)
Cecilie Schløsser Møller
Cecilie Schløsser Møller
1662040982
Både befaring, bestilling og montering gikk overraskende raskt og smertefritt. Den nye markiseduken er kjempefin!
Eli Gjørven
Eli Gjørven
1658759492
Gode råd, effektiv leveranse, og veldig godt fornøyd med resultatet.
Reidun Aarstad
Reidun Aarstad
1658301068
Rask respons på forespørsel. Imøtekommende, hjelpsom, kunnskapsrik; - profesjonelle folk over hele linja. Rask levering og montering. Fagfolk er fagfolk - Markisehuset kan anbefales!!
Trine Beate Lund
Trine Beate Lund
1658220741
super service av alle.
holder alltid avtaler.
Markisehuset kan anbefales !
Terning kast 6😊
Ivar Barlindhaug
Ivar Barlindhaug
1656527161
Opplevelsen jeg fikk fra første kontakt, til veiledning og til montering av produkt (Måltilpassede Plisségardiner) gir jeg terningkast 6! Markisehuset er virkelig hel ved med kvalitet i alle ledd!
Roar Gravdahl
Roar Gravdahl
1653303072
Meget godt fornøyd med hele prosessen. Selger brukte god tid på å forklare forskjellene på type nedtrekksgardiner uten å nødvendigvis "selge inn" dyreste løsning. Hadde gode tips på fargevalg og gjorde grundig jobb med oppmåling.
Produksjonstiden er relativt lang, men de kom litt før anslått tid. Montasjen gikk fort og resultatet ble utsøkt.
Annki Varild Ruud
Annki Varild Ruud
1651245566
Alt fungerer flott! God service,rask ekspedering, og dyktige montører. Takk for hjelp til valg av farge, den er nydelig :D
Gry Jansen Jørgensen
Gry Jansen Jørgensen
1645109761
Anbefales 👍
Fra første dag vi tok kontakt, gikk alt på skinner, med befaring, tips, pris og oppsett.
Veldig fornøyd.
Atle Larsen-Asp
Atle Larsen-Asp
1639125907
kan på det sterkeste anbefale Markisehuset A/S
Da vi kontaktet de for anskaffelse av ny solskjerming på stua, fikk vi god hjelp og veiledning når det kom til type gardin og fargevalg når de var hos oss på befaring.
Rask levering og montøren var både dyktig og hyggelig.
14 dager etter montering fikk vi en hyggelig oppfølgingsmail🥰
Rigmor Irene Reitan Sigvardsson
Rigmor Irene Reitan Sigvardsson
1636723988
Er veldig fornøyd med mitt kjøp av markise , Hyggelig proff befaring . Montørene var suverene og hjelpsomme. Bor i 4 etg. Uten heis. De heiste opp markise via terrassen,med tau. Dette kunne de👍 Møtte punktlig. Kan trykt anbefale Markisehuset AS- Alna. Hyggelig betjening på telefon⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hanne Sørli
Hanne Sørli
1636113644
Jeg tok kontakt pr. telefon om å få ett tilbud på 2 vinduer på vårt styrerom. De ga meg konkret pris og rett etterpå kom det en håndverker å målte vinduet og hadde med vareprøver. De anbefalte farger. Duetgardinene kom før tiden. Montøren kom å satte de i fast og tok med eldgamle gardinene. Bra service hele veien
Rolf Eriksen
Rolf Eriksen
1636102630
Topp service og produkter. Helt ok priser. Anbefales!
Bente Gulbrandsen Eracleous
Bente Gulbrandsen Eracleous
1636046243
Skal du montere solavskerming ?
Markisehuset AS anbefales.
Jeg er skeptisk og krever mye.
Kjempefornøyd fra A til Å
God service, informasjon og ikke minst - hurtig levering - alt skjedde som avtalt 👍
At prisen også er bedre enn konkurrentene, settes pris på. ( innhentet tilbud fra 5 stk)
Guttene som monterte hos meg var hyggelige, effektive og informerte godt 👏
Siv Kristin Muren
Siv Kristin Muren
1634825264
De beste anbefalinger, dyktig , grundig og veldig god service!
Reidar Roen
Reidar Roen
1630920698
Super service, profesjonelle og dyktige medarbeidere og alt som avtalt. Vi er veldig fornøyde med vår kontakt og handel med Markisehuset, og gir våre beste anbefalinger!
Bjørn Hermansen
Bjørn Hermansen
1629805154
Kjempeservice. Trenkte noen deler til eldre utvendige persienner. Delene ble raskt skaffet, og delene ble også levert til min postkasse
Ann-Cathrin Eriksen
Ann-Cathrin Eriksen
1628105662
God service, gunstige priser, effektive og kunnskapsrike. Føler oss ivaretatt på alle måter:) Kan anbefales.
Helge Liven
Helge Liven
1625858774
Jeg bor på Lillo Gård rett nedenfor Storo senter. Vi bor i en av toppetasjene og hadde behov for en stor markise. Styret i sameiet har avtale med Markisehuset og det er jeg veldig glad for. Jeg kan ikke få fullrost den oppfølging og den servicen jeg har fått fra de nok de har gjennom hele prosessen vært behjelpelige og punktlige å ikke minst service innstilt noen man skjeden opplever i dag. Helt fra bestilling til ferdig montering har gått helt smertefritt.

Takk for hjelpen kan anbefale dere til alle andre.
Tine Lorange
Tine Lorange
1620656280
Vi har bare gode erfaringer med Markisehuset, og har kjøpt både rullgardiner og Plisse/Duettgardiner fra dem.
Vi var veldig fornøyd med veiledning, tilbud og montering. Vi kan anbefale Markisehuset på det varmeste!
Familien L'orange
×
js_loader